HBO може зняти серіал за всесвітом «Гаррі Поттера», американський телеканал близький до укладання угоди з Warner Bros., пише Bloomberg.

Кожен із сезонів серіалу відповідатиме одній із семи книжок «Гаррі Поттера». Довший хронометраж має дозволити серіалу більш детально розкрити світ книжок Джоан Роулінг, більшість з яких сягає 500 й більше сторінок, вважає видання.

Джоан Роулінг візьме участь у створенні адаптації, щоби всесвіт серіалу залишався «близьким до оригіналу». Утім, авторка книг про Гаррі Поттера не буде шоуранеркою або одним із головних творців проєкту, додає Bloomberg.

HBO сподівається, що серіал про Гаррі Поттера стане «наріжним каменем» нової стримінгової стратегії, яку Warner Bros. планує анонсувати в середині квітня 2023-го.

Як пише Bloomberg, стратегія, імовірно, полягає в тому, щоби генерувати фільми й телевізійні серіали, засновані на історіях і персонажах, які вже відомі глядачам.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У січні 2021-го американські ЗМІ повідомили, що HBO почали шукати сценаристів для серіалу за мотивами книг про Гаррі Поттера.


«Гаррі Поттер» – це серія книжок англійської письменниці Джоан Роулінг про чарівника Гаррі Поттера. За більш як 25 років по всьому світу продати понад 600 мільйонів копій книжок серії. Вісім фільмів, які зняли за сюжетом книг, зібрали лише з продажу квитків по всьому світі більше 7,7 мільярда доларів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Warner Bros.