Композитор та саундпродюсер гурту Onuka Євген Філатов випустив альбом «Як звучить світ. Україна».

У ньому Філатов зібрав музику пʼятьох українських міст, яку створював під час експедицій. Це Київ, Чернігів, Одеса, Львів і Карпати. 

Філатов подорожував Україною, спілкувався з локальними жителями й збирав звуки, які якнайкраще відтворюватимуть місцеві особливості. У результаті зі старовинних інструментів, акустики архітектури й мелодії вулиць створив музику.

«Хотілося записати щось ексклюзивне, характерне й притаманне саме тому місту, де ми перебували. Тому я обирав звучання світлофора, дзвони, щось, що буде асоціюватися з певним містом. Для мене головним було саме записувати звуки, а не втілювати свої креативні задуми. Так, іноді я грав самостійно на інструментах, але все ж таки розраховував на те, що місто подарує мені мелодії для запису», — розповідає Євген Філатов.

Музику створювали в межах проєкту «Як звучить Україна», який можна переглянути на YouTube-каналі «УкрЮтюбПроєкт». Слухати альбом на стримінгових платформах можна за посиланням

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Музикант Heinali створив альбом Kyiv Eternal про звуки Києва. Композитор записував різноманітні звуки міста: від шуму трамвая до тихих звуків парку. У результаті поєднав ці звуки зі своїми електронними композиціями, щоб створити атмосферний саундтрек, який розповідає про минуле Києва і його майбутнє в цьому минулому, яке ми вже ніколи не зможемо мати.

Інтервʼю з Heinali читайте за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі