Фотобанк Depositphotos опублікував щорічний прогноз трендів у графічному дизайні, які будуть формувати естетику у 2023 році.

«Простий мінімалістський дизайн продовжить домінувати, водночас у візуальній айдентиці з’являтимуться більш функціональні елементи. Частіше зустрічатиметься смілива й виразна типографіка. А аніме-стиль з барвистою 2D-графікою стане популярним у різних сферах дизайну», – відзначає команда.

  • Футуристичний блиск

У 2023-му ефект рідкого хрому буде основною текстурою в графічному й моушн-дизайні, прогнозують у Depositphotos: «Блискучі тривимірні елементи нададуть динаміки статичним зображенням і глянцевого, ретрофутуристичного вигляду анімованій графіці».

  • Виразний шрифт

«Переконлива й смілива вузька типографіка особливо ефективна в приверненні уваги», – кажуть у Depositphotos і радять використовувати її для створення заголовків і назв у 2023-му.

  • Анімекор

На тлі повернення естетики 2000-х у різних сферах зростатиме й популярність зображень, натхненних аніме, прогнозують у Depositphotos: «Візуальний контент з пласкою графікою, барвистою палітрою й гіперболізованими формами задаватиме кінематографічний тон у світі дизайну у 2023 році».

  • Повернення гротесків

Шрифти без зарубок створюють «просту й не перевантажену» картинку, підвищуючи читабельність і візуальну доступність дизайну, відзначають у Depositphotos. У тренді – велика кількість простору між символами й прямі лінії.

  • Містичні елементи

Приглушені відтінки, вигадливі композиції й зображення Місяця, зірок і знаків зодіаку серед трендів 2023-го за прогнозами Depositphotos.

  • Естетика мілітарі

У Depositphotos також прогнозують зростання популярності утилітарного дизайну, визначальними для якого є простота й функціональність, зокрема, акцент на простих лініях й обмеженому використанні кольорів.

  • Природні мотиви

Популярності у 2023-му набуватимуть теплі вінтажні палітри, що нагадують природні пейзажі, кажуть у Depositphotos.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Інститут кольору Pantone назвав колір 2023 року: це бадьорий й енергійний відтінок пурпурового, що походить із родини червоних і називається Viva Magenta.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі