Документальний фільм «Нескорені. Українські партизани» покажуть 27 лютого на телеканалі ICTV і YouTube-каналі MIR&CO Production, що займався виробництвом стрічки.

Тизер фільму про українських партизанів

Героями фільму стали партизани, які чинять опір із 2014 року й працюють на захоплених росіянами територіях сходу й півдня України, зокрема повідомляють про пересування й місцеперебування росіян, а також координати їхніх складів із боєприпасами й військових баз.

У стрічці йдеться й про те, як учасники партизанського руху ліквідують колаборантів різними способами, як-от: отруєння, підрив мостів, залізничних станцій, будинків чи авто. Водночас партизани займаються й ненасильницьким спротивом, розвішуючи українську символіку й агітаційні листи.

Режисером фільму став блогер і викладач акторської майстерності Мирослав Гай, що брав участь у визволенні острова Зміїного й разом із товаришем встановлював український прапор на телевежі в Словʼянську.

За його словами, на фільм його надихнула «зустріч зі справжнім українським партизаном»: «Він перетинав кордон тимчасово окупованої території десятки разів. Існував і спілкувався з оточенням у межах своєї «легенди», водячи окупантів за ніс. Водночас він абсолютно звичайна людина, у якої немає військової професії», – коментує режисер.

Прем’єра фільму відбудеться о 19:00 на телебаченні й о 21:00 на YouTube.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


The Village Україна спілкувалися з координатором руху опору «Жовта стрічка» в Херсоні. Зараз місто звільнили, але активісти продовжують діяти на тимчасово окупованих територіях, як-от: в Енергодарі, Мелітополі, АР Крим, містах Донецької й Луганської областей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі