Фільм «Скромна чарівність буржуазії» іспанського режисера-сюрреаліста Луїса Бунюеля 1972 року покажуть в українських кінотеатрах. 

50 років тому стрічка здобула премію «Оскар» як найкращий іншомовний фільм. Дистрибутор «Артхаус Трафік» описує фільм як «сатиру на лицемірний світ вищого суспільства». В український прокат стрічка вийде 23 лютого, фільм буде доступний до перегляду в обраних кінотеатрах.

«За сюжетом, група статусних друзів відчайдушно намагається вишукано попоїсти. Та на їхньому шляху до омріяної вечері виникає низка перепон. Розбалувані буржуа втрапляють у химерну пригоду, коли легка буденність стає нічним кошмаром. Схоже, ця компанія так і залишиться голодною», – ідеться в описі стрічки.

«Скромна чарівність буржуазії» входить у перелік 100 найкращих фільмів світового кіно за версією BBC, у рейтинг 100 найкращих фільмів від Time, а також у список 1000 фільмів, які потрібно подивитися, перш ніж померти, за версією The Guardian.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Також у лютому в український кінотеатрах можна буде подивитися «Титанік». До 25-річниці фільм знову показуватисуть на великих екранах у форматі 3D 4K HDR і з високою частотою кадрів.


У київському кінотеатрі «Жовтень» у лютому проведуть «Тиждень ізраїльського кіно». Покажуть чотири ізраїльські фільми, серед яких номінанти й лауреати премії Ізраїльської кіноакадемії, а також фільми-учасники найбільшого кінофестивалю країни – Хайфського.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі