Український художник Bob Basset створив маску для юриста Масі Найєма, який втратив око на війні.

Це чорна шкіряна маска з на підкладці з натуральної замші, що кріпиться на двох ремінцях. Її виготовили з м'якої телячої шкіри, але вона містить жортску конструкцію для захисту частини обличчя й ока. Ця маска не заважає рухатись і навіть танцювати, каже Bob Basset.

«У мене також є проблема з одним оком - починаючи з підліткового віку воно поступово переставало бачити через прогресуючу косоокість. Я дуже сильно це переживав, соромився і тільки коли став уже дорослим чоловіком, навчився приймати себе таким і навіть підкреслювати цю свою особливість. Я розробив зручне кріплення та зробив для себе маску на одне око. Фотографія в цій масці зараз у мене на всіх ключових ресурсах – сторінцях у вікіпедії, Facebook, пошті», – коментує художник.

Фото: Стас Гуренко

Він зустрівся з Найємом та поділився своїм досвідом, вони домовилися, що Bob Basset зробить йому маску: «Після першої примірки, коли я побачив Масі в масці, це було настільки брутально-прекрасно, що я зрозумів, що хочу зробити для нього кілька масок».

Художник додав, що планує зробити ще кілька масок для людей з таким типом поранення, зокрема знає про подібну проблему в одного з захисників Маріуполя: «Я впевнений, що моє мистецтво може бути справді лікувальним, і моє переосмислення маски як арт-предмета допоможе цим справжнім ветеранам переосмислити і прийняти своє нове обличчя».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У червні 2022 року адвокат Масі Найєм отримав важке поранення на фронті та втратив одне око. Він став обличчям лінійки чоловічих костюмів від українського бренда Indposhiv Casual.


Також у липні українська студія Bob Basset створила нову маску для Сіда Вілсона – діджея з американського ню-метал гурту Slipknot. Студію Bob Basset заснували в 1989 році. За цей час українські дизайнери встигли попрацювати з Metallica, Korn, Slipknot, Авріл Лавін, Зайном Маліком, Ghost і Givenchy.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі