Театр «Арчимбольді», що у Мілані, скасував шоу танцівника Сергія Полуніна, який має українське походження, але відкрито підтримує російську агресію, цитує «Економічна правда» видання Corriere della Sera.

Виставу скасували «у зв’язку з гострим соціальним і онлайновим протестом проти виступу артиста». У театрі також зазначили, що це рішення «не культурного масштабу, а політичної та моральної відповідальності», бо там не можуть дотримуватися «цінностей пацифізму й толерантності в атмосфері напруженості та загроз».

У квітні 2022 року в «Арчимбольді» організували гала-концерт «Танець заради миру», а у вересні там виступав опозиційний російський гурт Pussy Riot.

Полунін мав брати участь у двох постановках, запланованих на 28 та 29 січня 2023 року. Їх анонсували ще в грудні 2019 року, а потім п’ять разів відкладали через пандемію і травму артиста. Вартість 3500 квитків обіцяють відшкодувати.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Сергій Полунін родом із Херсона. У 13 років переїхав до Лондона. Там навчався в школі Королівського балету, потім протягом більш ніж п'яти років був членом цього балету. У 2019 році його звільнили з Паризької опери через гомофобні висловлювання.

Фото: Wikimedia Commons

На грудях Полунін має татуювання із президентом Росії Володимиром Путіним. У 2018 році він отримав російське громадянство. У серпні 2019 року став виконувачем обов'язків «ректора» Академії хореографії в тимчасово окупованому Севастополі. Підтримав повномасштабне вторгнення РФ, зокрема окупацію свого рідного Херсона.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі