Українська мова стала трендом року на Duolingo, йдеться в щорічному звіті мовного сервісу, який аналізує поведінку учнів на основі даних понад 500 мільйонів користувачів.

Згідно зі звітом, на знак солідарності 1,3 мільйона людей почали вивчати українську мову. Зацікавленість мовою досягла піку наприкінці березня 2022 року і залишається стабільною до кінця 2022 року.

Українську мову вивчали як у країнах-сусідах, так і у більш віддалених, як-от Аргентина, Японія та В’єтнам.

Для прикладу, в Німеччині кількість людей, які вивчають українську, зросла на 1651% порівняно з 2021 роком. На 1615% зросла кількість охочих вчити українську в Польщі та на 1515% у Чехії.

Таким чином, у Німеччині українська стала 15-ю найбільш популярною мовою (усього у Duolingo доступні 40 мов, для Німеччини українська була на 36-й позиції у 2021 році).

У США вона також піднялася з 36-го місця в 2021 році до 22-го місця у 2022 році. Загалом українська перемістилася на 20 позицій в рейтингу найпопулярніших мов (із 37-го місця на 17-те).

У Duolingo відзначають, що водночас у Німеччині німецька мова стала другою за популярністю. Це пов’язують із напливом українських біженців. Також рекордна кількість українців склала тест із англійської Duolingo, щоби підтвердили рівень володіння мовою для навчання за кордоном (на 4000% більше порівняно з минулим роком).

Крім того, 2022 рік показав, що користувачі сервісу більше тяжіють до найпопулярніших мов – англійської, французької та іспанської. Натомість протягом останніх двох років спостерігали більше інтересу до вивчення маловивчених мов (як у 2020 року в Ірландії).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Duolingo заснував гватемальський підприємець Луїс фон Ан у 2011 році. Сервіс має платний і безкоштовний види акаунтів. Також можна встановити додатки Duolingo для iOS, Android, Windows phone і Windows 10. Сервіс уже втретє готує щорічний language report.

У грудні 2021 року 70% користувачів мовного сервісу Duolingo сказали, що серіали на Netflix мотивували їх вивчати іноземну мову.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі