28-й фестиваль «Нове німецьке кіно. У новій реальності» пройде з 24 по 29 листопада в київському кінотеатрі «Жовтень». Усі фільми показуватимуть мовою оригіналу з українськими субтитрами.

«Фестиваль стане поглибленим експрес-курсом останніх подій у кінематографі Німеччини: глядачі побачать добірку знакових прем’єр і головних хітів», – розповідають організатори.

Пізніше покази традиційно пройдуть і в інших містах України: Одесі, Львові, Харкові, Чернівцях і Дніпрі.

Відкриє фестиваль романтична комедія «Комедія Штазі» Леандера Гаусманна. Це історія про юнака з комуністичного Східного Берліна, який веде подвійне життя контркультурного письменника й агента Міністерства державної безпеки (Штазі).

Cеанс-відкриття пройде 24 листопада, о 18:40. А додатковий показ – 28 листопада. Квитки коштують 115 гривень.

Далі в програмі драма «Велика свобода» від Себастьяна Майзе. У центрі сюжету – історія про чоловіка, який за звинуваченням у гомосексуальності потрапляє за ґрати, а з початком Другої світової опиняється в концтаборі.

У головній ролі – зірка німецького кіно Франц Роговський, відомий зі стрічок «Ундина», «Транзит» і «Вікторія».

Сеанс пройде 27 листопада, о 18:55. Вартість квитків – 130 гривень.

Біографічна драма «Фальсифікатор» Меггі Перен – ще один погляд на історію Німеччини в програмі кінофестивалю.

Картина показує життя молодого єгеря, який використовує свій талант підроблення документів, щоби допомогти собі й іншим уникнути депортації. Сюжет заснований на реальних подіях 1942 року.

Фільм можна переглянути 25 листопада, о 18:55, а також 29 листопада. Вартість квитка – 115 гривень.

Також у програмі комедія «Рабіє Курназ проти Джорджа Буша» Андреаса Дрезена. Стрічка стала лауреатом «срібного» ведмедя Берлінале у 2022 році.

«Головна героїня – темпераментна туркеня з Бремена, яка опиняється в самісінькому центрі світової політики через прагнення звільнити свого сина з американської в’язниці», – описують сюжет організатори.

Єдиний сеанс «Рабіє Курназа проти Джорджа Буша» – 26 листопада, о 18:50. Квитки по 130 гривень.

Фестиваль проводить Goethe-Institut в Україні спільно з кінокомпанією «Артхаус Трафік» за підтримки German Films і ProCredit Bank.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Goethe-Institut