Інтернет-журнал Platfor.ma запускає в Києві цикл із 10 благодійних лекцій «Гуманітарна допомога» про історію, культуру й мову України.

Лекції проходитимуть щосереди, о 18:30. Адреса – MacPaw Space, на вулиці Велика Васильківська, 100.

Першу лекцію про українську мову 26 жовтня проведе філолог і письменник Остап Українець. Квиток можна придбати за 200 гривень.

«На лекції можна буде дізнатися про те, як війна впливає на колективну лексику, з якими мовними викликами стикається українське суспільство і як нам ліпше контролювати цей процес», – пояснюють автори проєкту.

Наступна лекція, присвячена історії України й маніпуляціям РФ, пройде 2 листопада. Її проведе кандидат історичних наук і автор YouTube-каналу «Історія без міфів» Владлен Мараєв.

Усі гроші від продажу квитків розподілять між пʼятьма благодійними організаціями: «Соломʼянські котики», «Діти героїв», «Центр соціальних проєктів майбутнього», «Серця майбутнього» й фонд Letʼs Help.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На Megogo зʼявився проєкт «Бігові аудіодоріжки» . Це пʼять аудіомаршрутів для пробіжок Києвом на різну дистанцію (2, 5 і 10 кілометрів), їх створили до «Щедрого забігу».

Текст для аудіо начитували Ната Жижченко (Onuka), Дмитро Шуров (Pianoбой), співачка Саша Кольцова, Ярослав Лодигін і Соломія Вітвіцька.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі