Українська диджейка Дарʼя Коломієць увійшла до щорічного списку «20 лідерів наступного покоління» від американського журналу Time.

З початку повноформатного вторгнення Дарʼя Коломієць створила медіапроєкт Diary of War («Щоденник війни»), у якому зібрала понад 40 історій про життя різних людей під час війни: військових ЗСУ, парамедиків, волонтерів й українців, які виїхали з-під окупації.

Епізоди проєкту переклали на декілька мов світу, а також на жестову мову.

У вересні Коломієць відвідала Нью-Йорк. Там вона зіграла диджей-сети української музики на місцевому ЛГБТ+ прайді, а також на сцені культового майданчику Le Bain. Диджей-сети в записі, музичні плейлісти й подкасти Дарʼї Коломієць слухайте за цим посиланням.

Крім того, до переліку лідерів від Time також потрапила головна редакторка українського англомовного видання The Kyiv Independent Ольга Руденко. Вона очолила новостворену редакцію медіа після того, як Kyiv Post припинив своє існування в листопаді 2021 року.

«Розповідати про війну у власній країні водночас і дар, і прокляття: це прокляття, бо ти не можеш вимкнути новини. Це твоя робота – дивитися на звірства, фото кожної вбитої людини в Бучі, кожного вбитого цивільного зі звʼязаними за спиною руками й кожен знімок масових поховань», – розповідає Ольга.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Time з 2014 року щорічно публікує список Next Generation Leaders, до якого входять культурні діячі, підприємці й активісти, які «роблять значний внесок у зміну світу на краще».

У різні роки до списку Next Generation Leaders входили Тімоті Шаламе, Ґрета Тунберг, Дуа Ліпа, Абель Тесфає (The Weeknd), Аріана Ґранде й інші.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі