Хакера, який злив у мережу відео геймплею GTA 6, а також зламав Uber, Microsoft і Nvidia, затримали у Лондоні.

Усі ці кіберзлочини він скоїв у 2022 році.

Зловмисником виявився 17-річний хлопець, якого повʼязують із хакерським угрупованням Lapsus$, зазначає журналіст Метью Кіз. Його вдалося ідентифікувати через однакові методи під час зламу компаній.

Наразі розслідуванням займається ФБР, адже справа повʼязана з інтелектуальною власністю компаній США.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У вересні 2021 року понад 90 відео з ігровим процесом Grand Theft Auto 6 злили в мережу – витік уже назвали «одним із найбільших в історії відеоігор».

Хакер під нікнеймом teapotuberhacker опублікував їх на GTAForums, указавши, що дістав матеріали з внутрішнього Slack компанії-розробника Rockstar Games у процесі розроблення GTA 6.

Загалом на YouTube залили понад 50 хвилин контенту з ранньої версії гри, це відео пограбувань закладу, стрілянина, їзда на крадених машинах і розмови в стрип-клубі.

Злиті матеріали підтверджують, що в GTA 6 гравці повернуться до Вайс-Сіті – аналогу Маямі (Флорида, США), який раніше був місцем дії GTA: Vice City. Одним із головних героїв уперше в історії серії Grand Theft Auto стане жінка. Медіа PC Gamer зазначає, що в ранній версії гри її звати Люсія. Другим ігровим персонажем стане чоловік. Через це історію гри порівнюють із пригодами Бонні та Клайда.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі