У нью-йоркському Карнегі-холі 4 грудня 2022 року пройде концерт до 100-річчя північноамериканської премʼєри «Щедрика» (Carol of the Bells).

Квитки на Notes from Ukraine: 100 Years of the Carol of the Bells коштують від 50 до 105 доларів. Частину коштів за квитки спрямують на «Відбудову України» на платформі United24.

Участь візьмуть хорові колективи з України та США, зокрема український хор «Думка» в Нью-Йорку, український дитячий хор «Щедрик» і хор «Трініті Вол-Стріт».

Крім того, на сцені представлять композицію на слова українського поета Сергія Жадана, а також зіграють твори відомих композиторів, зокрема й українця Валентина Сильвестрова.

«Ми сприймаємо цьогорічне свято як чудову нагоду відзначити українську багатовікову культуру й державність у часи, коли Росія намагається їх знищити», – каже очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Щедрик» – твір українського композитора Миколи Леонтовича. Твір став усесвітньо відомим після гастролей хору Олександра Кошиця в країнах Європи в 1919 році й у США в 1922 році.

Українська Республіканська Капела Кошиця в Берліні. Фото: Л. Пархоменко

Концерт у Карнегі-холі 1922 року був частиною світового турне Української Республіканської Капели під керівництвом Олександра Кошиця. Капела була створена з ініціативи уряду УНР і направлена ​​за кордон для промоції української незалежності й протидії російській пропаганді.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі