Американський режисер Вуді Аллен припиняє кар’єру режисера, заявив він в інтерв’ю іспанському виданню La Vanguardia.

Після виходу наступного фільму 86-річний режисер має намір завершити роботу як режисер, але продовжить писати сценарії.

Вуді Аллен. Фото: Wikimedia Commons

Його останній фільм, «Оса 22» (Wasp 22), зніматимуть у Парижі з французьким акторським складом, пише Deadline. Зйомки мають початися восени. Режисер описує фільм як «свого роду отруйний романтичний трилер» і порівнює його зі своєю попередньою стрічкою – «Матч-Пойнт» 2005 року.

UPD: Вуді Аллен не завершує кар'єру, а іспанські журналісти просто не так його зрозуміли, заявили його представник виданню IndieWire. 

«Вуді Аллен ніколи не казав, що йде на пенсію, і не говорив, що пише ще один роман. Він сказав, що думав про те, щоб не знімати фільми, оскільки знімати фільми, які прямо або дуже швидко потрапляють на потокові платформи, для нього не дуже приємно, оскільки він великий любитель кіно. Наразі він не має наміру виходити на пенсію і дуже радий бути в Парижі на зйомках свого нового фільму, який стане 50-м».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Це не перший раз, коли Вуді Аллен каже про припинення карєри. Зокрема, ще в червні в розмові з Алеком Болдуїном він сказав, що планує зняти «ще один або два фільми».

За свою кар’єру режисер отримав рекордні 16 номінацій на «Оскар» за найкращий сценарій і чотири нагороди, зокрема й за найкращу режисуру («Енні Хол»). Останній його фільм, «Фестиваль Ріфкіна», вийшов у 2020 році.

Вуді Аллена звинувачують у сексуальному насильстві над його прийомною дочкою Ділан Ферроу. У 2018 році актори відмовилися від гонорарів за фільм «Дощовий день у Нью-Йорку» на знак протесту проти домагань.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі