У муніципальній книгарні «Сяйво книги» в Києві зібрали майже 25 тонн російських книг, які згодом відправили на перероблення, пише Київська міська рада.

Збір тривав 1,5 місяця, до нього долучилися понад 1700 людей, які віддали приблизно 48 тисяч книжок. Організатори збору відправили книги на перероблення й отримали майже 98 тисяч гривень від реалізації макулатури. Ці кошти спрямують на потреби українських захисників і захисниць.

«[Люди] несли нам книги в руках, везли у валізах, приїжджали на переповнених книгами авто, відправляли на таксі або надсилали їх поштою», – пише команда книгарні. 

На зібрані кошти планують придбати автомобіль для одного з батальйонів на передовій. За словами організаторів, завдаток уже надісланий, автомобіль прямує з Європи в Україну, проте зібраної суми трохи не вистачає на потрібне авто. Через це в книгарні оголосили про продовження збору російських книг.

Кожному, хто принесе й здасть російську книжку, дадуть знижку 10% на покупку нових книг, «які варті справжніх українців».

Книги приймають у книгарні на вулиці Великій Васильківській, 6.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні прийняли закон про заборону імпорту книг з росії, білорусі й тимчасово окупованих територій. Крім того, він встановлює, що книги в Україні мають видавати й розповсюджувати державною мовою або мовами корінних народів України й офіційними мовами ЄС (російської у цих списках немає).

З українських бібліотек уже почали вилучати російську пропагандистську літературу. Її замінять українськомовною літературою й книжками українських видавництв.

Детальніше про те, які книги вилучатимуть першочергово, тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Сяйво книги»