Більше 40% українців узагалі перестали дивитися російські серіали й слухати російську музику після початку повномашстабного вторгнення, свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Майже 70% українців не дивилися російські серіали протягом останніх пів року, ця цифра зросла втричі після 24 лютого. Чверть опитаних не дивилися російські серіали й до повномасштабного вторгнення.

Крім того, більш як 40% опитаних перестали слухати російську музику. Ще 18% не слухали раніше й зараз не слухають. Загалом майже 60% українців не слухали російську музику протягом останніх пів року, і ця цифра зросла майже вп’ятеро від початку повномасштабної війни.

Продовжують дивитися російські серіали й слухати російську музику 15% та 25% українців відповідно.

До початку повномасштабного вторгнення частіше за інших російські серіали дивилися старші опитані (віком від 50 років), жінки, мешканці сходу й півдня. Російську музику слухали молодь і середнє покоління (36–50 років), чоловіки. У цих категоріях найбільше людей, які й продовжили споживати російський контент після повномасштабної війни.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Верховна Рада проголосувала за закон, який забороняє російську музику в українських медіа й громадському просторі на період звільнення всіх окупованих українських територій і припинення агресії з боку РФ. Ідеться про радіо, телебачення, розважальні заклади, громадський транспорт (комунальних і приватних перевізників), заклади освіти, готелі й ресторани, кінотеатри й інші громадські простори. 

Також, згідно з новим законом, на телебаченні й радіо українські пісні мають становити не менше як 40% усього контенту, поширеного за добу (раніше це було 35%).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі