В Україні офіційно запрацювала платформа «Збережіть українську культуру», де будуть збирати гроші на відновлення культурної спадщини України, повідомив міністр культури Олександр Ткаченко. 

Після початку повномасштабного вторгнення росіяни зруйнували й пошкодили 469 об’єктів культурної спадщини. Збитки сягнули сотні мільйонів гривень. 

На платформі «Збережіть українську культуру» є опис кожної культурної пам’ятки, яку зруйнували росіяни, масштаби пошкоджень і сума коштів, яка необхідна для її відновлення.

«Долучитися може кожен, важливий будь-який внесок. Так само, як ми збираємо на дрони для армії, ми можемо збирати на збереження й відновлення нашої культурної спадщини після рашистської навали», – написав Ткаченко. Усі кошти збирають на спеціальному рахунку, який відкрило Міністерство культури та інформаційної політики України в Національному банку. Їх спрямують на охорону, евакуацію, захист і збереження культурних цінностей, підтримку діяльності закладів культури й мистецтва, що постраждали внаслідок бойових дій.

Підтримати відновлення культурної спадщини можна тут

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі