Український гурт Epolets і фронтмен британського гурту The Kooks Люк Прітчард випустили спільну пісню Freedom.

Обкладинкою до пісні став малюнок восьмирічної дівчинки із села Ягідне на Чернігівщині, яка майже місяць провела в підвалі з мамою та ще трьома сотнями людей під час російської окупації регіону.

Авторку малюнка знайшов фронтмен гурту Epolets Павло Варениця. Він каже, що пісня про людей, які втратили свої домівки, рідних і спокій, але не втратили віру в перемогу й майбутнє.

Мама 8-річної Соломії згадує: «Спочатку діти малювали по стіні звичайними ручками. А коли я знайшла в підвалі гуаш, то в малих почалося справжнє свято. Моя дитина малювала на стіні монстрів. Так вона позбавлялася свої жахіть. А монстри, що нас оточували, ставали менш страшними. Точно знаю, що це допомогло їй пережити полон. І нам усім також, бо ми, дорослі, дивилися на ці малюнки й розуміли: маємо триматися заради дітей».

Усі кошти з продажу пісні Freedom на стримінгових платформах підуть на підтримку програми реабілітації жінок і дітей, що постраждали від війни від фонду Марії Єфросініної.

Послухати пісню можна за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Український бренд одягу Syndicate разом із медіа «Наш Київ» і благодійним фондом Pan Fund зібрали малюнки дітей про війну й перетворили їх на принти для футболок.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі