Український гурт Kalush Ochestra відмовився від виступу на музичному фестивалі Sea Dance Festival у Чорногорії через участь у ньому російської артистки Ніни Кравіц.

«Ми не будемо виступати з пропутінською російською артисткою на одній сцені. На звернення гурту організатори відмовилися скасовувати виступ Ніни Кравіц. Тому, як і обіцяємо, скасовуємо свій виступ там», – прокоментував рішення гурту Kalush Orchestra Олег Псюк.

Гурт також закликав не купувати квитки на фестиваль, який пройде 28 серпня.

Раніше організатори фестивалю відмовилися виключати диджейку країни-агресора з лайнапу фестивалю.

У своїй заяві вони відзначили, що «засуджують російську агресію в Україні» й «співчувають жертвам війни», водночас що Кравіц «не на боці війни й страждань, а на боці миру і єдності». Скасування виступу диджейки організатори назвали «дискримінацією за національною ознакою».

хто така Ніна Кравіц

Ніна Кравіц – російська музична продюсерка, співачка й диджейка, яку закликає бойкотувати українська електронна сцена. Кравіц не засудила відкрито російське вторгнення в Україну.

На критику щодо невисловлення своєї позиції в публічному просторі артистка відреагувала так: «Я не розумію ні політики, ні соціальних процесів, які вона створює. Тому я не вважаю правильним говорити про це в соціальних мережах».

У травні виступи Ніни Кравіц скасували організатори трьох електронних фестивалів: PollerWiesen у Дортмунді, The Crave у Гаазі й Movement у Детройті.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На літньому музичному фестивалі Sea Dance Festival у Будві виступ українського гурту Kalush Orchestra заявили в один день із виступом російської диджейки Ніни Кравіц. Артисти мали б з’явитися на одній сцені 28 серпня.

Kalush Orchestra написали організаторам фестивалю з проханням скасувати виступ російської артистки. Учасники гурту закликали українську спільноту писати в соцмережі фестивалю із тією ж вимогою.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Kalush Orchestra