В Україні з 10 серпня запускають у продаж благодійну NFT-колекцію #WeAreUkraine, де будуть представлені художні репродукції памʼяток і визначних місць, які оспівують історію української нації.

Колекція нараховує 14 850 цифрових предметів, які можна буде придбати протягом шести місяців на NFT-маркетплейсі OpenSea.

70% отриманих коштів порівну розподілять між фондами Save the Children і Women for Women International, які займаються допомогою постраждалим від війни дітям і жінкам.

Однією з амбасадорок проєкту стала попспівачка Джамала. У колекції буде три NFT-відеозаписи, де музикантка виконує українські народні пісні з різних регіонів країни.

«Я пишаюся тим, що є частиною кампанії. До цієї NFT-колекції, яка об’єднує найрізноманітніші куточки України, захотілося додати кілька пісень нашого народу. Народні пісні для мене – це відповіді на тисячі питань, які ми ставимо собі щодня», – розповідає Джамала.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Львівському національному музеї імені Андрея Шептицького й V-Art з 27 жовтня запускають NFT-колекцію графічних робіт українських і європейських митців «Альтернативні виміри».

На маркетплейсі представлять оцифровані роботи Рембрандта, італійських художників 17–19 століть, а також українські народні гравюри 18–20 століть.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі