Ініціатива Saint Javelin виставить на аукціон картину Our Lady of Mariupol українського художника й ілюстатора Максима Паленка. Кошти від продажу витратять на закупівлю дронів для ЗСУ.

Аукціон розпочнеться 28 липня й триватиме до 30 липня. У коментарях під дописом в Instagram можна зробити ставку й позмагатися за картину.

На аукціоні розіграють другу роботу художника. Першу картину Our Lady of Mariupol передали Українському музею Канади, вона залишиться там у постійній колекції.

«Робота присвячена учасникам бойових дій Маріуполя, це місто стало символом страждань й опору українців від початку повномасштабного російського вторгнення», – кажуть організатори.

Також на сайті Saint Javelin можна придбати принт Our Lady of Mariupol. Тираж обмежений  75 копій, кожна з яких підписана автором картини.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ініціативу Saint Javelin започаткував канадський журналіст Крістіан Борис ще до початку повномасштабного вторгнення Росії, щоб фінансово допомогти Україні. Ініціатива почалася з мему, що зображує Богородицю з протитанковим ракетним комплексом Javelin. Завдяки продажу мерча та краудфандингу Saint Javelin уже вдалося зібрати більше двох мільйонів доларів на підтримку України.

Головний редактор The Village Україна Ярослав Друзюк розпитав Крістіана Бориса про популярність «Святої Джавеліни», розвиток виробництва в Україні та скандал із муралом у Києві.

Максим Паленко  художник, графік й ілюстратор, один з ілюстраторів українського видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі