Автор мему Saint Javelin та однойменної фандрейзингової плафторми Крістіан Борис створив новий продукт про HIMARS, підтвердили The Village Україна в команді проєкту.

HIMARS – це реактивні системи залпового вогню підвищеної дальності, їх постачають для українських військових США. Системи дозволяють запускати ракети на відстані близько 80 кілометрів.

Зображення: Christian Borys

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У березні Крістіан Борис завдяки ілюстрації Saint Javelin зібрав мільйон доларів на підтримку України. Він створив однойменну платформу, де можна придбати одяг, стікери, прапори й інші речі з принтами на тему війни в Україні, зокрема мемом Saint Javelin. Кошти передавали на потреби благодійного фонду, що допомагає жертвам насильства в Україні.

У травні в Києві створили мурал зі «Святою Джавеліною» Крістіана Бориса. Пізніше через протести представників української Ради Церков на ньому замалювали німб.

«Мурал у Києві – це продовження різносторонньої діяльності Saint Javelin. Ми працюємо над багатьма культурними проєктами: мистецтво, книга, документальний фільм і цей мурал – тільки початок», – коментував створення муралу Крістіан Боріс.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі