Українські читачі за час повномасштабної війни з Росією почали відмовлятися від російськомовних електронних книг, а автори – частіше публікуватися українською мовою, повідомила пресслужба самвидав-платформи «Букнет».

За пів року 2022-го «Букнет» уже продав 100 000 електронних книжок. Це майже стільки ж, скільки за весь 2021 рік.

За їхніми прогнозами, до кінця року продажі мають сягнути 300 000 книг, незважаючи на те, що в березні більшість книжок зробили безкоштовними, щоби допомогти українцям відволіктися від війни.

«Якщо в березні українцям було не до купівлі книг, то у квітні люди почали повертатися до читання», – зазначають видавці.

Співзасновник платформи Сергій Грушко пояснює, що навіть попри це «Букнет» наразі не може вийти на самоокупність. За його словами, IT-продукт такої складності потребує продажу понад мільйона електронних книг на рік.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Букнет» – це електронна бібліотека та соціальна платформа одночасно. На сайті можна читати книги, завантажувати їх на комп’ютер чи телефон, а також спілкуватися з авторами й іншими читачами.

Сервіс доступний українською, англійською й іспанською мовами.

У київській книгарні «Сяйво книги» проводитимуть безкоштовні заняття з української мови. Зустрічі й розмовні клуби планують організовувати щотижня. Перше заняття пройде 14 липня, о 18:00.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі