У Чернівцях із 15 до 19 червня відбудеться кінофестиваль Миколайчук OPEN. На ньому показуватимуть нові українські фільми, які не виходили в національному прокаті, а також представлять програму ретроспективи. Подія приурочена до 81-ої річниці українського актора, сценариста та режисера Івана Миколайчука.

Фестиваль відкриє фільм «Будинок «Слово». Нескінчений роман» режисера Тараса Томенка. Стрічка розповідає про знищення радянською владою українського мистецького руху, що виник у 1920–1930 роках у Харкові. Це буде українська прем’єра фільму, який минулоріч уперше показали на 37-му міжнародному кінофестивалі у Варшаві.

Також показуватимуть режисерську роботу Миколайчука «Така пізня, так тепла осінь» (1981) та фільми «Маріуполіс» (2016) і «Парфенон» (2019) литовського режисера Мантаса Кведаравічюса, який загинув від рук російських окупантів у Маріуполі у квітні 2022 року.

Повну програму кінопоказів і подій оприлюднять на початку червня. Вхід на Миколайчук OPEN буде безкоштовним, але за умови попередньої реєстрації.

Усі події відбуватимуться в Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука в Чернівцях.

Під час фестивалю також збиратимуть кошти на потреби підрозділів учасників команд фільмів, представлених у лайнапі, які зараз служать у ЗСУ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

За новинами про подію можна стежити на сайті фестивалю, а також у Facebook та Instagram.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі