Колишню будівлю посольства США, що на вулиці Володимира Винниченка, передадуть від Державного управління справами Міністерству культури, ідеться в указі президента.

Будівля колишнього райкому на вулиці Винниченка, у якій планують створити музей. Фото: wikimapia

У цій будівлі мають створити музейно-культурний центр сучасного мистецтва Івана Марчука. Мінкульт, відповідно до указу, має облаштувати центр і зробити все, щоб він працював і розвивався. Водночас додаткових грошей, які мали передбачити в держбюджеті на реконструкцію будівлі, не буде.

Будівля, у якій має розміститися Культурно-музейний центр сучасного мистецтва Івана Марчука, розташована на вулиці Винниченка, 10, недалеко від Павлівського садка. Цю будівлю звели в 1950-х роках для райкому КПУ за типовим проєктом (таких будівель у Києві було кілька). З 1992 до 2012 році приміщення займало посольство США.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Указ про створення музею підписав президент України Володимир Зеленський 11 червня 2021 року. Він передбачав, що Кабмін разом із творчою групою представлять концепцію та план створення музейно-культурного центру. У приміщенні планували провести реконструкцію до 2022 року.

У січні 2022 року Іван Марчук опублікував візуалізації концепції майбутнього музею. Судячи з них, будівлю планувати розширити й надбудувати поверх.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі