«Укрпошта» презентувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль». Продажі відкриють у травні, повідомили в компанії.

Другий аркуш має назву «Русскій воєнний корабль… ВСЬО!» Нові марки виглядатимуть майже так само, як марки першої серії, однак на них уже не буде корабля (який пішов на дно). На марках позначена дата 14 квітня – день, коли ЗСУ підбили російський ракетний крейсер «Москва», який напереродні послали у відомому напрямку біля острова Зміїний.

До аркуша також входитимуть купони, на яких відтворено зображення першої марки з кораблем і познакою DONЕ – це також відсилання до потопленого крейсера.

Загальний тираж складатиме 5 мільйонів примірників з внутрішнім та міжнародним номіналами.


Перша марка «русскій воєнний корабль...» вийшла тиражем 1 мільйон екземплярів. Половину тиражу продали за три дні. Щоби купити марку, людям доводилося відстояти великі черги.

На благодійному аукціоні «Укрпошта» продала марку з кораблем за 5 мільйонів гривень. Усі гроші передадуть на допомогу ЗСУ.

Також марку з кораблем можна придбати як NFT на платформі OpenSea. «Усі зібрані від продажу кошти буде передано на допомогу ЗСУ, за реквізитами, які вказав в своєму телеграм-каналі міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров», – пишуть в агенції Uacreators.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі