Міністерство культури та Держагентство з питань мистецтв запускають проєкт Ukraine Now and Forever.

Мета проєкту – привернути уваги світу до української культури і мистецтва та продовжити обʼєднувати міжнародну спільноту у спротиві російській агресії.

У межах проєкту будуть проводити концерти, виставки, літературні читання, дискусії з українськими інтелектуалами, фестивалі, показувати театральні вистави.

Айдентику для проєкту в вигляді соняшника з оком створив український художник Данієль Скрипник.

«Це не просто рослина, це історія про емоції, увагу та погляди, – пояснює він. – Сонях спостерігає, огортає своїм поглядом та фокусує увагу. Увага в цей час – це необхідний фактор, який потрібен Україн».

Айдентику можна вільно завантажити за посиланням та використовувати в ініціативах, що будуть демонструвати світові самобутність української культури та закликати підтримувати Україну у війні з росією.

Проєкт Ukraine Now and Forever також спрямований на залучення коштів до Фонду відновлення культури (Мінкульт у березні відкрив рахунок для підтримки культури). Зібрані кошти підуть на охорону, евакуацію, оцифрування, захист і збереження культурних цінностей, підтримку закладів культури та мистецтва, креативних індустрій. Реквізити рахунку цього фонду можна знайти тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів