Понад 520 мільйонів гривень на підтримку України зібрали під час концерту в британському місті Бірмінгем.

Мета концерту – збір коштів на підтримку українців під час війни. Окрім виручки від продажу квитків на гуманітарні цілі, Disasters Emergency Committee в Україні також були спрямовані спонсорські та рекламні доходи від трансляції події на британському телебаченні. За даними організаторів, сума зборів сягає 13,4 мільйона фунтів стерлінгів (понад 520 мільйона грн). Завдяки збору коштів на концерті, організація DEC загалом зібрала 260 мільйонів фунтів стерлінгів. 

Двогодинний музичний концерт Concert For Ukraine відбувся за участю Еда Ширана, Каміли Кабелло, Грегорі Портера, Паломи Фейт та інших британських зірок. Спеціальною гостею концерту стала українська співачка Джамала, яка виконала пісню «1944», що здобула перемогу на «Євробаченні» 2016 року.

Повний запис концерту

«Місяць для повномасштабної війни – це достатньо довго. Та скільки б часу не пройшло, до кривавих злочинів не призвичаїтись ніколи. Ні нам, ні світу. Те, що зробили вчора британці у Бірмінгемі – дійсно велика справа: зібрати таку кількість великих зірок, понад десять тисяч гостей у залі, сотні тисяч глядачів в онлайні і як результат – понад 520 мільйонів гривень на підтримку українців», – коментує Джамала.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі