В Україні запустили онлайн-театр Dramox  це чеська стримінгова платформа із записами спектаклів з усього світу, пише БЖ.

Наразі на стримінгу можна подивитися вистави 16 українських театрів і 15 зарубіжних. Іноземні спектаклі транслюють з українськими субтитрами.

На платформу вже завантажили вистави театрів «Золоті ворота», «ДАХ», «Театру 360 градусів», Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра, Львівської національної опери, Театру імені Лесі Українки, Одеського драматичного театру імені Василька. Надалі репертуар розширюватиметься.

Dramox пропонує безкоштовну пробну передплату на тиждень. Постійний доступ до платформи коштує 299 гривень на місяць або 2990 гривень на рік. Також можна підтримати конкретний театр, зробивши окремий внесок.

Упродовж перших двох місяців після запуску всі зароблені кошти направлятимуть українським театрам, акторам та авторам вистав. Після цього передаватимуть половину доходу від передплат.


Dramox – чеський стримінговий сервіс, на якому зібрані понад 200 вистав від 128 театрів із 22 країн. Зокрема, є вистави Берлінської державної опери, Англійського національного балету, Королівського театру в Мадриді та театру Бобіно в Парижі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі