Гурт «Океан Ельзи» випустили нову пісню та кліп «Весна». Прем’єра відбулася на офіційному YouTube-каналі гурту о 20:00.

Кліп розповідає історію двох сніговиків, які мають мають знайти один одного до початку весни. У відео можна помітити київські локації, як-от: фунікулер, колесо огляду на Контрактовій площі, ТРЦ «Гуллівер».

У пісні згадуються французькі поети-символісти Поль Верлен та Артюр Рембо, а також Гійом Аполлінер, зокрема його вірш «Міст Мірабо» (міст у Парижі через Сену).

За словами фронтмена гурту Святослава Вакарчука, ці поети писали про кохання «щемливо, чесно, боляче, але водночас до кінця, на розрив». Співак додає, що весна в нього асоціюється саме з коханням, а ще він народився весною, тому її настання – щороку особливий момент.

Також у пісні використовується французький фразеологізм à la guerre comme à la guerre (алягер ком алягер), що можна перекласти як «на війні і в коханні усі засоби хороші» або «коли життя дає тобі лимони, роби лимонад».

28 січня трек має з’явитися на Apple Music, Spotify, Deezer і YouTube Music.

Тема весни не нова для гурту. У вересні 2021 року «Океан Ельзи» випустили кліп на пісню «Місто весни», яку виконали в дуеті з «Один в каное». Також у гурту є пісня «Майже весна», яка вийшла у 2003 році.


«Океан Ельзи» вже чотири роки не давав концерти на великих стадіонах і шість років не випускав нових альбомів. Але фронтмен гурту Святослав Вакарчук у 2021 році випустив сольний альбом «Оранжерея», який присвятив своєму батькові.

Наприкінці листопада 2021 року «Океан Ельзи» анонсували новий альбом і світовий дворічний тур, який почнеться концертом на київському НСК «Олімпійський» у червні 2022 року.

Альбом, із яким гастролюватиме гурт, має вийти навесні 2022 року, його назву поки що не розголошують, але музиканти кажуть, що більшість пісень там буде нових. Це буде девʼятий альбом «Океану Ельзи» і, як заявив фронтмен гурту, «точно не останній у найближчі декілька років».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «Океан Ельзи»