Близько 10 тисяч модераторів контенту TikTok змушені регулярно переглядати відео з дитячою порнографією, зґвалтуваннями, обезголовленням і знущаннями над тваринами, йдеться у судовому позові модераторки Кенді Фрейзер, пише The Bloomberg.

За словами Фрейзер, вона почала страждати на посттравматичний стресовий розлад через «відео, які їй довелося дивитися».

Позивачка скаржиться, що модератори контенту працюють на змінах по 12 годин (замість 4 годин) і мають дивитися по 100 відео за зміну. За її словами, серед цих відео можуть трапитися записи канібалізму, стрілянин у школах і самогубства.

«Через великий обсяг контенту модераторам дозволяють переглядати одне відео не довше 25 секунд, а також дивитися від трьох до десяти записів одночасно», – заявлять адвокати Фрейзер у скарзі.

Bloomberg зазначає, що TikTok не реалізував рекомендації із психологічної підтримки для модераторів, що страждають від перегляду такого контенту, які соцмережа розробляла спільно з Facebook і YouTube.

Видання також пише, що TikTok поки не коментує заяви Фрейзер і її адвокатів, однак представники соцмережі кажуть, що вони «дбатимуть про створення безпечного робочого середовища для співробітників». 


Apple працює над функцією для гаджетів, яка розпізнаватиме в користувачів депресію та зниження когнітивних здібностей. Очікується, що така функція може з’явитися в одному з майбутніх поколінь годинників Apple Watch, які вже володіють функціями відстежування деяких показників здоров’я.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі