«Театр 360 градусів» безкоштовно покаже відеоверсію театральної постановки «Шинель» за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя.

Онлайн-покази вистави пройдуть з 1 по 10 квітня 2021 року. Для перегляду необхідно зареєструватися на сайті й обрати зручні дату та час.

Виставу «Шинель» зняли в Театрі на Подолі в березні 2021-го й адаптували для відеоформату з додатковими спецефектами та ексклюзивним саунддизайном. Режисерка театральної постановки – Валерія Федотова, режисер відеоверсії – Валентин Кондратюк.

Кадр із відеовистави «Шинель»

Для створення відеоформату «Шинелі» записали авторські електронні саундтреки від симфонічного оркестру «Віртуозів Києва». Автори треків – Олександр Філоненко (Monoconda) та Дмитро Авксентьєв (Koloah, Voin Oruwu).


У Києві з 19 березня до 9 квітня 2021 року триває локдаун, який передбачає заборону роботу закладів культури.

Артпроєкт «Театр 360 градусів» поєднує класичний театральний формат із кінозйомкою. У межах проєкту показують вистави з використанням різних технологій і спецефектів, що адаптують театральну постановку для відеоглядача: 3D-ефекти, спеціальний саунддизайн тощо.

Ініціаторки проєкту – акторка Даша Малахова та продюсерка Наталія Чижова. Організатори мають на меті зробити театр доступним для всіх, об’єднати театр і сучасні технології та дозволити українському театру пережити пандемію, не втративши глядачів.

За словами організаторів, відеоверсія вистави дозволить глядачеві побачити те, що він може не помітити самотужки в театрі. Акценти на важливих деталях, потрібний ракурс і хореографія камер дозволять відчути те, що відчувають герої.

Першою постановкою, яку зняли на відео та показали онлайн із використання 3D-ефектів, була вистава «Камінний господар» за твором Лесі Українки (у сучасній інтерпретації українського режисера Івана Уривського).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Театр 360 градусів»