Із 25 березня 2021 року оригінальна версія науково-фантастичного фільму «Той, що біжить по лезу» виходить в український прокат. Це спільна ініціатива Kyiv Music Film і мережі кінотеатрів «Планета кіно».

Відреставровану версію стрічки покажуть у Києві, Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі та Сумах майже через 40 років після виходу. Фільм буде йти англійською мовою з українськими субтитрами. Квитки вже доступні на сайті.

«Той, що біжить по лезу» зняв режисер і продюсер Рідлі Скотт. В основі фільму – науково-фантастичний роман Філіпа Діка «Чи мріють андроїди про електричних овець?» (1968 року).

Стрічка розповідає про детектива у відставці Ріка Декарда. Його знову відновлюють на службі в поліції Лос-Анджелеса. Він має знайти групу реплікантів, яка втекла з космічної колонії на Землю. Рік Декард отримує завдання з’ясувати мотиви дій реплікантів, а потім знищити їх.

Прем’єрний показ фільму в 1982 році обернувся провалом, оскільки більшість глядачів не зрозуміли сюжет через футуризм стрічки. 


У 2017 році вийшов фільм «Той, що біжить по лезу 2049». Це сиквел «Того, що біжить по лезу» 1982 року.  Головну роль у фільмі зіграв Раян Ґослінґ. Режисер стрічки – автор «Прибуття» Дені Вільньов.

У 2018 році Рідлі Скотт розповів, що має плани чергового продовження «Того, що біжить по лезу».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: WarnerMoviesAU