Українська студія-розробник комп’ютерних ігор GSC Game World показала перший офіційний тизер з ігровим процесом S.T.A.L.K.E.R. 2, що має вийти у 2021 році.

Ролик триває 54 секунди. Головний герой блукає напівзруйнованою будівлею. Він дістає з кишені планшет, щоб знайти інформацію, але пристрій не зміг спіймати сигнал. Проте на екрані висвітилося ім’я сталкера  Скіф.

Ролик супроводжує музика з треку гурту «Сплін».

Вихід S.T.A.L.K.E.R. 2 запланований на 2021 рік. Гра вийде на Xbox Series X та ПК і буде одразу доступна підписникам Xbox Game Pass. Гра стане тимчасовим ексклюзивом Microsoft – на консолі конкурентів PlayStation 5 вона з’явиться пізніше, ніж на Xbox Series X.

Гру анонсували в травні 2018 року, перший її постер студія показала в березні 2019-го. У липні 2020 року компанія Microsoft у межах анонсу відеоігор на Xbox Series X показала трейлер майбутньої S.T.A.L.K.E.R. 2.


Перша частина S.T.A.L.K.E.R. вийшла у 2007 році. Вона частково заснована на повісті братів Стругацьких «Пікнік на узбіччі». Після оригінальної гри з підзаголовком «Тінь Чорнобиля» вийшло ще два доповнення: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky i S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: IGN