Уперше за 15 років System of a Down випустив два треки на підтримку Вірменії та невизнаної Нагірного-Карабахської республіки у збройному конфлікті з Арезбайджаном – Protect The Land і Genocidal Humanoidz. Усі учасники гурту мають вірменське походження та активно долучаються до кампаній, організованих вірсменською діаспорою. 

System Of A Down – Protect The Land

«Ці пісні про страшну і серйозну війну, яка ведеться на наших культурних батьківщинах Арцаху та Вірменії», – написав Серж Танкян. «Для SOAD це був привід відкласти все і виступити за нашу націю як один, як четверо вірменських хлопців», – додав соліст (під час виборчих перегонів у США учасники гурту публічно підтримували представників різних політичних таборів – ред.).

System Of A Down – Genocidal Humanoidz (аудіо)

Бойові дії у Нагірному Карабаху відновилося 27 вересня 2020. З моменту порушення режиму припинення вогню у регіоні медіа повідомляють про десятки загиблих військових та цивільних.

Збройний конфлікт між Вірменією та Азербайджаном триває з 80-х років, коли провірменські сили за підтримки Єревана взяли під свій контроль територію Нагірного Карабаху, яка входила до складу Азербайджанської РСР на правах автономії. Домовленості про припинення вогню між сторонами зафіксовані у Бішкекському протоколі 1994 року. 


 System of a Down (SOAD) – американський метал-гурт з Лос-Анджелеса, лауреат премії Grammy. S.O.A.D. складається з Сержа Танкяна, Джона Долмаяна, Шаво Одадж'яна та Дарона Малакяна.

 Останній альбом Hypnotize гурт випустив 22 листопада 2005 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: System of a Down / Facebook