Світова прем’єра фільму Валентина Васяновича «Атлантида» відбулася на Венеційському кінофестивалі, де він отримав перемогу в секції «Горизонти».

Сюжет фільму відбувається у 2025 році після майбутньої перемоги України у війні з Росією. У драмі Донбас повернули до складу країни. Однак ці території визнані непридатними для проживання. На цьому тлі виникає любовна лінія фільму.

У фільмі ролі виконували непрофесійні актори: колишній розвідник, волонтер благодійного фонду «Повернись живим» Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека й доброволець Василь Антоняк.

Зйомки проходили в Маріуполі та Києві.

Продюсери: Валентин Васянович, Ія Мислицька («Плем'я», «Присмерк») і Володимир Яценко («Додому», «Дике поле»). Виробництво фільму здійснила «Студія Гармата фільм».

Прем’єра «Атлантиди» в Україні запланована на 26 вересня в межах міжнародної конкурсної програми Одеського міжнародного кінофестивалю. У широкий прокат вийде 5 листопада.


 «Атлантиду» показали на понад 50 фестивалях. Фільм отримав перемогу на Венеційському фестивалі, чотири Гран-прі. Окрім того, стрічка ввійшла в лонг-лист Премії Європейської кіноакадемії та змагається за право представляти Україну на «Оскарі». Також фільм отримав спеціальний приз на Токійському кінофестивалі.

 Фільм придбав HBO Eastern Europe та дистриб’ютори трьох європейських країн.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка і фото: Артхаус Трафік