Дебютна стрічка української режисерки Наталі Ворожбит «Погані дороги» отримала нагороду в програмі «Тиждень критики» Венеційського кінофестивалю.

Фільм відзначили як «Найбільш інноваційну стрічку конкурсу» від Веронського кіноклубу (Premio Circolo del Cinema di Verona).

Продюсер фільму Юрій Мінзяноф повідомив, що ця нагорода є «другою за значущістю після Гран-прі». «Тож вважаю, що це дуже велике досягнення для режисера-початківця», – написав він.

«Погані дороги» – режисерський дебют Наталії Ворожбит, створений Kristi Films за підтримки Українського культурного фонду. Фільм складається з 5 окремих новел про стосунки людей, що постраждали від війни на Донбасі, а всі історії об’єднані темою доріг.

«Це авторська рефлексія на десятки інтерв’ю та свідчень людей, зібраних мною в регіоні військового конфлікту. Я взяла цілком реальні ситуації, у яких людина в екстремальних умовах здатна проявити свої як найкращі, так і найгірші якості. Участь у Венеційському кінофестивалі для мене – величезний стимул продовжувати знімати кіно», – коментує дебют Ворожбит.

Ось тут дивіться перші кадри дебютного фільму «Погані дороги».


 «Тиждень критики» Венеційського міжнародного кінофестивалю – це незалежна паралельна програма фестивалю, що проводиться у Венеції вже 35-й раз. Разом з українським цьогоріч до неї ввійшли 9 дебютних фільмів з усього світу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі