Олександра Ройтбурда вдруге звільнили з посади директора Одеського художнього музею, повідомляє «Думская».

Одеський апеляційний суд скасував рішення Приморського суду міста від 10 лютого, яке, своєю чергою, скасовувало рішення облради від 4 вересня 2019 року про звільнення Ройтбурда.

За рішенням суду, Ройтбурд був призначений на посаду законно, але допустив ряд порушень: проводив в музеї концерти, не пустив до фондів з перевіркою депутатів, проводив ремонт без узгодження робіт зі зборами.

Олександр Ройтбурд (у центрі) у липні 2019 року / Одеський художній музей

Суд постановив відмовити йому у задоволенні позову проти регіональних зборів. Відтак, Ройтбурду, імовірно, остаточно доведеться покинути пост директора музею.


 Ройтбурд переміг у конкурсі на посаду директора Одеського художнього музею 6 грудня 2017 року. 19 березня 2018 року голова ОДА підписав п’ятирічний контракт із ним. Кандидатуру художника тоді не підтримала обласна рада.

 Олександра Ройтбурда звільнили з музею до закінчення його контракту на цій посаді. Це відбулось у вересні 2019 року. Однак, у лютому суд Одеси поновив Ройтбурда на посаді.

 За час керівництва Ройтбурда в Одеському художньому музеї розробили нову айдентику, збільшили колекцію на 49 експонатів та провели ремонт. Врятували від руйнування експозицію Серебряковского залу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі