З 6 по 12 лютого у кінотеатрі «Жовтень» відбудеться 10-й фестиваль американського кіно «Незалежність».

У програмі заявлено понад 15 ігрових і документальних стрічок, які відзначили на міжнародних кінофорумах. Окрім показів, відбудеться зустріч із режисером-документалістом Тімом Скусеном і тематичні кінолекції.

Програму відкриє прем’єра музичної стрічки «Джуді» з Рене Зеллвеґер у головній ролі. Картина отримала «Золотий глобус 2020» за найкращу жіночу роль.

Також у програмі показ комедії «Сходження» Майкла Анджело Ковіно, стрічки «Хороший хлопчик» Алми Гарел, яка розповідає про дитинство актора Шая Лабафа, фільму «Квін та Слім» режисерки Меліни Матсукас, стрічки «Хвилі» режисера Трея Едварда Шульца, фільму сценаристки та режисерки Лулу Вонґ «Прощання» та фільму «Аполлон-11», створеного на основі архівних кадрів місії NASA на Місяць.

Документальна програма складається з таких фільмів: «Будемо сусідами?», «РБҐ: Життя ікони правосуддя», «Стіна Світанку», «Хлопці на реабілітації», «Ерні та Джо: кризові копи», «Місто-музей», «Квінсі» та «Нуль відсотків».

Крім цього, у документальній програмі відбудеться показ 10 короткометражних робіт лабораторії з кіновиробництва IndieLab 2020 за участі авторів і показ найкращих фільмів лабораторії за останні шість років.

Усі фільми демонструють мовою оригіналу із субтитрами. Покази документальної програми та лекція безкоштовні для глядачів. Фестиваль проходить за підтримки посольства США в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі