Кінофестиваль «Нове британське кіно» влаштовують з 28 листопада по 4 грудня у кінотеатрі «Жовтень». Це вже дев’ятнадцятий фестиваль у Києві.

Програма фестивалю:

 «Ціна правди»

Історичний трилер про валлійського репортера Ґарета Джонса, який уперше в західній пресі заявив про український Голодомор. Стрічку особисто представить режисерка Аґнешка Голланд, триразова номінантка на премію «Оскар». У головних ролях Джеймс Нортон («Війна і мир») та Ванесса Кірбі («Корона»).

«Ціна правди» – офіційний трейлер

 «Вас не було на місці»

Драма Кена Лоуча про Рікі та Еббі, які з дітьми живуть у Ньюкаслі та зводять кінці з кінцями. Рікі працює кур’єром, а Еббі піклується про стареньких людей. Світова прем’єра стрічки відбулася в рамках основної конкурсної програми Каннського кінофестивалю 2019.

 «Вони не постаріють»

Документальна стрічка Пітера Джексона, яка розпровідає про Першу світову війну. У фільмі використали архівні кадри з війни – більше як 100 годин зйомок на чорно-білу плівку, які відреставрували, перевели у колір та озвучили.

 «Тільки ти»

Дебютний повнометражний фільм режисерки Гаррі Вутліфф. Головні ролі у романтичній мелодрамі зіграли Лая Коста («Вікторія») та Джош О’Коннор («Корона»).

«Тільки ти» – офіційний трейлер

 «Дієго Марадона»

Документальний фільм про зірку світового футболу Дієго Марадону. Стрічка створена з понад 500 годин архівних відеоматеріалів, які вперше побачать світ у фільмі. Режисером стрічки виступив Азіф Кападіа – дворазовий лауреат премії BAFTA за найкращий документальний фільм («Емі», «Сенна»).

«Дієго Марадона» – офіційний трейлер

 «Малюк Джо»

Науково-фантастична драма з основної програми Каннського кінофестивалю. У центрі фільму – корпорація, яка займається виведенням нових видів рослин. Головні ролі виконали Бен Вішоу та Емілі Бічем, яка отримала премію Каннського кінофестивалю за найкращу жіночу роль.

«Малюк Джо» – офіційний трейлер

  «Нове британське кіно» – серія прем’єрних кінопоказів, пресконференцій і спецпроєктів, які присвячені найкращим новим фільмам Великої Британії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі