У Києві запрацює новий виставковий комплекс у будівлі Центрального залізничного вокзалу.

Новий простір площею понад три тисячі квадратних метрів відкриють у приміщенні колишнього багажного відділення біля 14-ї колії та платформи «Київ-Бориспіль Експрес». Воно не експлуатувалося з 2000-х років. 

Простір відкриють 14 листопада разом із виставкою Ukraine WOW. Це мультимедійний проєкт, який «дозволить мандрувати Україною, не виходячи з Центрального залізничного вокзалу», зазначають в «Укрзалізниці».

В Ukraine WOW можна буде, зокрема, пролетіти над Батьківщиною-матір’ю, подивитися в телескоп Миколаївської астрономічної обсерваторії, побачити оригінали робіт Малевича та Архипенка, а також перші срібні гривні Київської Русі.

«Виставка Ukraine WOW покликана розповісти про все найкраще, що є в Україні, та надихнути українців більше подорожувати. Центральний залізничний вокзал якнайкраще підходить для такої виставки, адже щодня саме сюди приїжджають і звідси виїжджають тисячі пасажирів», – коментує керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов.

Над виставкою Ukraine WOW працює агенція Gres Todorchuk, а кураторами проєкту стали мистецтвознавиця Ксенія Малих та літературний критик Євгеній Стасіневич. 

Дизайн Ukraine WOW розробила агенція Banda. Усі кошти від продажу квитків будуть спрямовані на соціальні проєкти «Укрзалізниці».


Коли

14 листопада – 29 грудня

11:00-20:00

Де

Київський центральний залізничний вокзал

скільки

50 грн