Команда проєкту Artefact вперше представлятиме українську медіа-артпрограму на одному з найбільших об’єктів Burning Man – піраміді PlayAlchemist.

Українська спільнота шукає 100 медіа-митців, щоб створити спільну інсталяцію на піраміді, пише Musicweek. У ній щороку відбуваються перформанси, лекції та виступи міжнародних артистів. У 2018 році на піраміді грали Cirque du Soleil, Skrillex, Blondish.

Для інсталяції на піраміді українські медіа-артисти створять сім відеомапінг-перформансів у головній тематиці Burning Man цього року. Це «Метаморфози: Алхімія», «Єгипетські піраміди», «Діджиталізація світу», «Історія Мистецтва», «Культура України», «Космос» і «Трансформація людини».

Заявки можуть подати діджитал-митці, які працюють за напрямками: дизайн, графіка, спецефекти ігор, фото, відео, VR, AR, чи оцифровують культурну спадщину.

Для участі у створенні інсталяції потрібно обрати одну з семи тем і подати свою заявку до 20 липня за посиланням.


Фестиваль Burning Man – це восьмиденний захід, який стартує щорічно у серпні в пустелі Блек-Рок, штат Невада.

На території фестивалю встановлюють твори сучасного мистецтва, а на закритті більшість скульптур спалюють їхні власники. Символ фестивалю – гігантська дерев’яна статуя людини, яку також спалюють на закритті Burning Man.

Обкладинка: Олена Петросюк