Фонд «Ізоляція» 9 червня відзначає п’яту річницю роботи в евакуації, коли у 2014 року озброєні бойовики захопили територію фонду в Донецьку.

У «День Ізоляції» відкриють пункти прийому іграшкової зброї у рамках проекту Toy художника Романа Михайлова. Його розпочали 1 червня – у Міжнародний день захисту дітей.

Автор проекту припускає, що народжені за часів війни діти можуть бути більш чутливими до усвідомлення реальної небезпеки зброї.

«Голівудські бойовики, комп’ютерні ігри, тир і випуски новин формують толерантне або частіше навіть бездумне ставлення до зброї та того факту, що вона створена, аби вбивати», – розповідають організатори «Дня Ізоляції».

У пункти прийому діти зможуть принести власні іграшки, з яких художник створить предмет сучасного мистецтва.

Протягом дня можна буде відвідати виставку Ширін Нешат «Турбулентність», Bardubaz Steps про життя людини в місті в образі великого звіра, а також виставку робіт про шахтарське життя донецького художника Володимира Бауера.

Ввечері Diser Tape, Fynjy_&_Lishe, GUMA зіграють сети. Також показуватимуть відеороботу Ганни Тихої, створену на основі фільму Дзиґи Вертова «Симфонія Донбасу».


Коли

18:00-21:30

Де

вулиця Набережно-Лугова, 8

скільки

Вхід вільний