У мережі представили перший тизер стрічки «Віддана», який створюють за мотивами бестселера української письменниці Софії Андрухович «Фелікс Австрія».

«У тизері хотілося ознайомити глядачів із майбутньою атмосферою фільму, його настроєм і, звісно, світом головної героїні. Де реальність та ілюзія сплелися у щільний клубок, який несила розплутати зсередини», – розповідає режисерка фільму Христина Сиволап.

За сюжетом стрічки, історія починається в Станіславові 1868 року. Доктор Анґер втрачає в пожежі дружину, але вдається врятувати двох дівчат – рідну доньку Аделю і доньку хатніх робітників Стефанію. У момент розпачу доктор вирішує виховувати їх разом. Минає 25 років.

«Дівчата виросли і так само нерозлучні, хоча Аделя тепер заміжня. Стефа ж веде господарство, втамовуючи свою пристрасть у кулінарії. Та вони досі не розуміють, хто вони одна одній: сестри та подруги чи служниця та господиня», – розповідають творці стрічки.

Спеціально для тизера Євген Філатов (The Maneken) написав нове аранжування композиції «Човен», а вокалістка гурту «Один в каное» Ірина Швайдак записала нову вокальну партію.


 Головні ролі у фільмі виконають Маріанна Янушевич, Алеся Романова та Роман Луцький. Режисерка стрічки – Христина Сиволап.

 Зйомки картини розпочнуться у квітні, а в широкий український прокат «Віддана» вийде в 2020 році.

 Роман «Фелікс Австрія» Софії Андрухович, виданий «Видавництвом Старого Лева», у 2014 році став переможцем всеукраїнської премії «Книга року ВВС», а також отримав особливу відзнаку Форуму видавців у Львові та премію «ЛітАкцент року».

Обкладинка: Film.ua