Співачка Maruv (Анна Корсун) не представлятиме Україну на конкурсі Євробачення-2019, повідомляє «Суспільне мовлення». 

Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) не підписала контракт із співачкою стосовно участі в конкурсі через низку причин. 

«У виконавця, який представлятиме Україну на міжнародній арені, також є зобов’язання: після підписання договору... виконавець стає культурним амбасадором України та доносить не лише власну музику, але також стає виразником думки українського суспільства у світі», – йдеться у повідомленні. 

У НСТУ вважають, що учасник повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу, але ситуація, що склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації. 

Голова «Суспільного мовлення» Зураб Аласанія зазначив, що перемовини з наступним кандидатом стосовно участі в конкурсі почнуть зранку 26 лютого.

Аласанія також додав, що через політизацію нацвідбору НСТУ прописала в контракті нову умову: відмову представника України від гастролей у Росії (три місяці після конкурсу), а також «уважного ставлення щодо публічних висловлювань виконавця відносно територіальної цілісності України, або будь-яких висловлювань, які можуть зашкодити Україні на міжнародному рівні».

«Відмова від концертів у Росії не була для нас принциповою. Основні розбіжності викликали інші пункти договору, які, якщо я підпишу, стають для мене кабальними (невигідними для одного з учасників договору – ред.). Я не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі у промоакції наших політиків. Я – музикант, а не бита на політичній арені», – прокоментувала рішення співачка Maruv.

Maruv – Siren Song

 Співачка Maruv перемогла у фіналі національного відбору на Євробачення-2019. За право представляти Україну на конкурсі також змагалися колективи Freedom Jazz, Yuko, Brunettes Shoot Blondes, Kazka та Anna Maria.

 Євробачення-2019 відбудеться у травні в Ізраїлі. Півфінали заплановано на 14 та 16 травня, а фінал відбудеться 18 травня.