Студентам з кіноакадемії Blaenau Gwent у Великобританії дозволили створити фільм за мотивами книги Стівена Кінга. Вони заплатили за це один долар, пише Mashable.

Фільм буде базуватися на книзі «Велотренажер». Сценарій писали 16-річний Альфі Еванс та 14-річна Керіс Кліфф. Над стрічкою будуть працювати близько 30 студентів.

Написати сценарій фільму за мотивами творів Стівена Кінга коштує тисячі доларів, але для студентів-кінематографістів письменник зробив виняток. Він опублікував 30 історій у розділі «Доларові малята» на своєму сайті.

«Ці історії не підлягають продажу для зйомки фільмів. Але вони доступні для студентів, які хочуть спробувати свої сили в адаптації історій Стівена Кінга. Якщо ти один з них – надсилай інформацію про себе», – пише Кінг.


Програму підтримки студентів Кінг започаткував понад 40 років тому. Одним з її випускників був Френк Дарабонт – режисер «Втечі з Шоушенка» та «Зеленої милі». У 1983-му він зняв короткометражний фільм за оповіддю, яку купив у Кінга за долар, «Жінка в кімнаті».

Обкладинка: Stephanie Lawton/flickr