27 вересня фонд «Ізоляція» та ГО «КиївПрайд» презентували інсталяцію художника Олексія Салманова у креативній спільноті IZONE.

Інсталяція в IZONE

Робота Салманова виконана у техніці інсталяції, прив’язаної до конкретної локації (site-specific art). Інсталяція не має назви та складається із сигнальних вогнів, схожих на ті, що встановлюють на дахах високих споруд для убезпечення авіапольотів.

Сигнальні вогні на даху будинку

«Моя інсталяція – це метафора видимості ЛГБТ спільноти. Особисто для мене веселка – це ще й символ соціального розмаїття на противагу одноманітності тоталітарного соціуму. Я, мабуть, вперше зробив роботу на тему ЛГБТ проблематики, це не моя спеціалізація, однак оскільки мова йде про питання рівноправності і прав людини, я подумав, що потрібно зробити такий проект», – розповів The Village Україна Олексій Салманов.

Безпосередня функція вогнів – бути поміченими, позначати і слугувати орієнтиром. Конструкцію видно лише з певної відстані, а найкраще – з повітря.

За словами організаторів виставки, така мінімалістична світлова інсталяція Олексія може стати символом боротьби за видимість ЛГБТ+ людей.

Фото та обкладинка: фонд «Ізоляція»