У Славутичі 9-13 травня відбудеться 5-й фестиваль кіно та урбаністики «86». Його програма складається з трьох частин: кіно, музика та урбаністика.

Цього року на фестивалі працюють запрошені куратори – музичні заходи організовує маріупольська платформа «ТЮ», а за урбаністику відповідає міжнародний арт-колектив METASITU.

Уперше на «86» покажуть інтерактивний фільм «Повстання у Мариборі» Мейпл Рази та Мілтона Ґійєна: глядачі вирішуватимуть, за якими камерами слідувати, і цим визначать фінал.

Загалом у кінопрограмі фестивалю 15 повнометражних фільмів із 13 країн. Серед них – експериментальна кінопоема сербського режисера Боріса Мітіча «Похвала Ніщо» із саундтреком Tiger Lillies і начиткою від Іґґі Попа та «Метеори» турецького режисера Ґюрджана Кельтека – прем’єри цих фільмів відбулись на кінофестивалі в Локарно.

Трейлер фільму «Метеори»

У конкурсній програмі «Пальма Півночі» цього року вперше представлені зарубіжні короткометражки.

Трейлер фільму «Похвала Ніщо»

У рамках музичної програми «Аномалія» відбудеться 5 вечірок за участю Ptakh_Jung, Freak Rave Cabaret, резидентів 20ft Radio, представників приазовської техно-сцени, працівника ЧАЕС і музиканта DJ Trofimm, а також «спеціального гостя, генія-космонавта із Позняків».

Урбаністична резиденція розпочне роботу 18 квітня, у рамках якої учасники з семи країн проведуть мистецькі та урбаністичні дослідження. Крім того, працюватиме дитяча школа урбаністики.

Нагадаємо, що тема цьогорічного фестивалю – «Щось невловиме».


 Раніше The Village Україна писали про те, хто знімає кіно для фестивалю «86».