Фестиваль електронної музики Brave! Factory 2023 повертається. На вихідних 26–27 серпня фестиваль відбудеться на Стрічкоткацькій фабриці. Організатори пообіцяли відтворити на Нижньоюрківській усі сцени, які були на попередніх Brave на заводі «Метробуд»: «Токар», «Цемент», «Топка», «Гарден», «Ангар» і «Депо». На прохання The Village Україна команда фестивалю підготувала вичерпний гід Brave! Factory 2023. 

АВТОРКА: Ганна Лавроненко

РЕДАКТОР: Ярослав Друзюк

ОБКЛАДИНКА: Danil Privet

 

На що звернути увагу, щойно опинитеся на Стрічкоткацькій?

 

На навігацію, вона допоможе орієнтуватися на локації. Збережіть собі мапу на телефоні та разом із нею досліджуйте територію фестивалю. 

 

Кого радять послухати організатори?

 

Pymin – артист із цікавим брейк-бітом та електронікою, який поєднує різні етнічні мотиви. Пам’ятаємо його співпрацю з гуртом «Щука-Риба» та Аліною Паш. 

Hidden Element – український електронний гурт, який виступить на Brave! Factory разом із барабанщиком (і це буде зовсім по-іншому, ніж було на «Стрічці»).

Lucas Bird – київський музикант, який презентує багато матеріалу з нового альбому. 

Kangding Ray – цікавий техноартист із Німеччини, який відіграє на фестивалі лайв.

Anthea – раптом скучили за Closer і його духом. 

Oles – справжнє техно з Івано-Франківська.

 

Як встигнути все?

 

Більшість сцен працюють одночасно, тому фізично неможливо послухати всіх, кажуть організатори. Але таймінг допоможе виділити найцікавіше та скласти особистий роудмап: «Оскільки артисти на Brave! Factory завжди вміли здивувати, тому найкраще буде віддатися процесу й заглядати час від часу на всі сцени, досліджуючи, їсти, пити та прожити цей фестиваль без поспіху».

Раніше ми розповідали про Brave Factory 2021 і Brave Factory 2019.

 

Фудкорти

Три фудкорти розташують біля сцен «Ангар», «Депо» та «Гарден». «Упродовж двох фестивальних днів ніхто не залишиться голодним», – кажуть організатори.

Серед точок на фудкортах – Savage Food, Wanted Vegan із рослинним м’ясом і Big Boss із пітою. «Радимо каву в морозиві, сексі-креветку, сендвіч «КорнБекон», тарілку з фалафелем і «Цезар»-врап. А ще вперше на фестивалі будуть устриці з ігристим!», – додають у команді.

На всіх локаціях розрахуватися можна й карткою, і готівкою. Але в команді уточнюють: «Радимо підготувати більше готівки, адже під час фестивалю термінали можуть працювати з перебоями через велику кількість транзакцій».

Бари

Цьогоріч на території Brave! Factory працюватиме одинадцять барів. Їх розташують біля кожної сцени, усіх зон відпочинку та прохідних зон між локаціями. «Серед усіх барів хочемо виділити два фірмові: Ballantineʼs біля сцени «Ангар»/«Цемент» і Main Bar by Closer – неподалік сцени «Депо», – розповідають організатори.

На кожній точці фудкорту будуть пропонувати лимонади, матчу та комбучу, а Savage Food готуватимуть каву. Окрім того, над Savage Food, на другому ярусі славнозвісного корабля, відкриють лаунж-зону з чайною. «Місця вистачить багатьом, бо площа чайної – 150 квадратних метрів», – кажуть у команді.

Одяг

Маркет-зона цьогорічного фестивалю буде представлена мерчем Brave! Factory. Футболки та чохли для телефонів можна придбати під час попереднього обміну квитків на браслети, а також під час фестивалю. «Нагадуємо, що мерч можна також купити безпосередньо на сторінці компанії Oriental Case, яка щороку виготовляє для нас кейси. Декілька видів інших футболок буде представлено й на території Closer Connections Shop, що в «Гардені», – додають організатори Brave! Factory.