Фестиваль сучасної електронної музики Brave! Factory 2021 відбудеться з 21 по 23 серпня. Локацією вже традиційно стане київська промзона – завод «Метробуд».

The Village Україна розповідає все, що потрібно знати перед тим, як потрапити на фестиваль.

Де: «Київметробуд», вулиця Світлогірська, 2/25

Коли: 21–23 серпня

Скільки: 1960 гривень

Квитки

На територію фестивалю можна буде потрапити, як і минулого разу, через центральний вхід на завод «Метробуд». Для гостей відкриють дві алеї біля кількаметрових літер BRAVE.

На Brave! Factory 2021 буде шість сцен і танцполів. Усі вони зберегли свої локації, проте майже всюди змінили місця для виступів артистів. На гостей чекає багато аудіовізуальних змін, додають організатори.

«Над лівою алеєю будують міст. Це задумка нашого ідейного натхненника Сергія Вела. Він хоче, щоб у гостей складалася ілюзія, що дорога, якою ми йдемо, – це річка, а над нами мости», – розповідає організаторка фестивалю Іванна.

Tokar

Перша локація фестивалю Tokar розташована праворуч від літер BRAVЕ. Сцену встановлять біля дверей, які залишатимуться відчиненими під час виступів. Усередині приміщення влаштують світлове шоу.

На Tokar буде багато концертних виступів і декілька діджей-сетів. Можна буде послухати Acid Arab, Arp Frique & Family, Dj Python і нового артиста з лейблу співачки Луни «Князь Володимир».

На локації облаштують кілька додаткових барів і chill-out зони, які організатори називають «ничками».

«Нички» – хіт цьогорічного Brave», – каже Іванна. Це частково або повністю приховані місця для відпочинку. Chill-зони облаштують уздовж центральної алеї, під деревами, у маленьких кімнатах.

«Ми освоїли бензопилу, очистили багато дерев від сухих гілок, щоб збудувати якнайбільше таких зон. Багато з них будуть тематичні, наприклад «Будуар фей» або «Грибниця», – розповідає Іванна.

Для оформлення локацій максимально використовують старе іржаве залізо. «Мене просто будоражить, як воно світиться в темряві. Я підходжу вночі до інсталяцій, і від цього помаранчевого кольору аж мурашки», – розповідає Сергій Вел.

Topka

Сцену вже вкотре обладнають на другому поверсі котельні, яка раніше опалювала весь завод. Ідея цьогорічної Topka – велика вітальня. Встановлять велику люстру з металевих деталей і гардини. Удень штори будуть повністю закривати вікна, щоб було не надто світло та спекотно. На ніч штори відкриватимуть.

На локації змінять розміщення артистів. У програмі багато лайвів, тому вирішили діджейське місце обладнати праворуч, а зліва встановити два місця для лайвів. Topka роблять максимально схожою за звукооснащенням на Closer, розповідає Іванна. У лайнапі – Sunchase, Kode9, Komponente&Kurilo, Karine & Noizar & Pahatam.

У Topka також облаштують б’юті-кімнату. Там можна буде прийняти ванну з глітеру, зробити татуювання, макіяж або пофарбувати нігті.

Garden

Поміж дерев розташована Garden Stage. На гамаках і гойдалках можна буде відпочити від гучної музики під спокійні треки. Сцена працюватиме з 10:00 неділі. У лайнапі – Leafar Legov, Svitlana Nianio, Bunht і Diser Tape. Над Garden Stage зроблять підвісну стелю.

.

«У нас був цілий батл, пов’язаний із цим накриттям. Щоб встановити навіс, будівельникам потрібно було зрізати яблуню, але ми вперлися, що її потрібно зберегти. Тож зробили стелю на одній опорі», – розповідає Іванна.

Перед входом на локацію можна буде придбати речі в концепт-сторі «24:00», а на даху, над сходами, буде «лежанка» тату-студії Tsaptsarap.

Cement

Сцена Cement, як і минулі рази, буде розташована в металевому ангарі між високими круглими місткостями, у яких зберігали цемент. На барі поряд встановлять величезну люстру та натягнуть тент. На Cement будуть запалювати District (Trippsy & Alina Pash), Modeselektor, Fango, Nekiy Niko.

Поруч із Cement облаштують «зону дощу». Це місце, де можна освіжитися: там буде багато рослин і постійно йтиме «дощ».

Фудкорт традиційно залишиться на своєму місці. Над його територією натягнуть величезний тент, щоб захистити гостей і персонал від сонця.

На Brave! Factory 2021 буде багато трав’яних настилів. На зелену галявину перед фудкортом особливо радять приходити ввечері, щоб спостерігати за заходом сонця.

Angar

Локація головної техносцени не змінилася. На цей майданчик, як і минулого разу, можна буде потрапити лише через міст, який збудують організатори. Під ним – штучне озеро.

Приміщення було повністю заставлене формами для виготовлення тунелів метро. Їх вже прибрали та встановили позаду сцени. У лайнапі – Ponura, Neon Chambers, blawan & pariah і Len Faki.

«У нас виникли труднощі з оформленням стін в Angar. В Україні не було достатньо тканини, щоб завісити всю площу Angar. Знайшли потрібну кількість матеріалу в Туреччині, і нам його надіслали літаком, щоб ми встигли все підготувати до фестивалю. Але тканина ще не доїхала до Києва, поки оформлюємо стіну за сценою з матеріалів, які вже є», – розповіла Іванна.

Depo

Дорогою до Depo гостей зустрічатиме «Шанхай-зона». Там буде багато вивісок, ліхтариків та азійської їжі.

Depo буде поряд з Angar Stage. Організатори повністю змінили розстановку на локації. Танцпол розвернули, перемістили сцену, локацію закрили від вхідної групи та зробили її «більш домашньою та комфортною». Ця сцена працюватиме найдовше, до обіду понеділка. На ній запалюватимуть ERIS, Cristi Cons, Roman K & Igor Glushko & Vera Logdanidi.

Основним елементом танцполу буде тура, з якої над людьми тягтиметься тент. Усередині буде люстра з заводських підручних матеріалів.

Позаду сцени, у гаражі, буде наскрізний бар: в одній зі стін вирізали отвір і зробили вихід у ще одну «ничку».

Другий бар на локації оформлять за тематикою депо, а поруч зроблять chill-зону у вигляді кабінетів відпочинку з м’якими меблями та вінтажними шафами. Під яблунею, праворуч від сцени, облаштують зону для масажу.

Art

На території фестивалю встановлять 11 окремих артінсталяцій, інтегрованих у простір заводу. Уперше відкриють галерею для артоб’єктів, розташовану в кінці головної алеї.

У межах артпрограми встановлять батут, який є частиною інсталяції Даніїла Галкіна «Трамплін, або соціально-критичний вуаєризм». Стрибання на ньому є символом травмувального досвіду контакту з механізмами влади. Кураторка програми – Маша Вторушина.

Фото: Настя Шумілова

Обкладинка: Brave! Factory